Chřestová polévka speciál

Chřestová polévka speciál

Potřebné suroviny: 

  1. 300 g chřestu
  2. 30 g čerstvého másla nejméně 82% tuku
  3. 30 g hladké pšeničné mouky
  4. 200g oloupaných brambor
  5. sekaná petrželová nať
  6. sůl

Postup přípravy polévky:

  1. Nejprve chřest omyjte pod studenou vodou, opatrně ho oloupejte, odstraňte dolní tvrdé konce a v hrnci jej vařte nad párou s použitím napařováku. Dolní odřezané části dejte vařit přímo do vody pod pařníkem.
  2. Z másla a mouky udělejte velmi světlou jíšku (základ pro omáčky a polévky). cca 1:1
  3. Jakmile je chřest v napařováku dostatečně měkký, přilijte k jíšce vodu, ve které se vařil chřest, a dolní části chřestu vymačkejte do polévky, než je vyhodíte. Doplníme vodu na 1,2 l přidejte oloupané a nakrájené brambory na kostičky, osolte a vařte, dokud nejsou brambory měkké.
  4. Chřest uvařený v napařováku nakrájejte na asi 1 cm dlouhé kousky a přidejte je do polévky, aby se prohřály. Přimíchejte nasekanou petržel a ihned podávejte.

Tipy:

  • Polévku můžete posypat jemně nastrouhaným sýrem, jako je parmezán nebo podobný
  • Pro slavnostnější variantu do hotové chřestové polévky přidejte nakonec čerstvé, omyté krevety.
  • Namísto brambor můžete také do polévky přidat domácí polévkové nudle.

 

 

Zpět do obchodu